tiistai 3. heinäkuuta 2012

Bagels

3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (keitin vedenkeittimessä 40-asteista)
1½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl kuivahiivaa
1 rkl öljyä
noin 9½ dl vehnäjauhoja

1. Lisää suola ja sokeri reilusti kädenlämpöiseen veteen
2. Sekoita hiiva vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhoseosta vähän kerrallaan lämpimään veteen. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina huolellisesti.


- Mä vatkasin eka vispilällä jauhoja joukkoon ettei ne paakkuunnu, mutta sitten kun lisää enemmän jauhoja niin suosiolla kädet mukaan!


3.Taikina on valmista kun se on kimmoisan pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Jos siitä tulee liian tönkköä, lisää vähän vettä.
4. Leikkaa taikina kahdeksaan osaan. Anna kohota noin 20 minuuttia.


5. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
6. Rullaa taikinasta noin 15cm:n pituisia tankoja. Kiinnitä tankojen päät toisiinsa niin, että saat donitsin kaltaisia rinkeleitä. Purista liitoskohdat yhteen, jotta rinkelit eivät aukea keittäessä.


7. Anna bagelien kohota vielä 20 minuuttia. Täytä sillä aikaa kattila vedellä ja öljyä uuninpelti kevyesti rypsiöljyllä.
8. Kun bagelit ovat kohonneet, keitä ne. Pane kattilaan niin monta rinkeliä kuin sinne mahtuu (älä kuitenkaan laita nitä aivan kiinni toisiinsa, jotta kääntäminen on helpompaa). Anna niiden kypsentyä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan kummaltakin puolelta.


9. Siirrä keitetyt bagelit öljytylle uuninpellille. Kun kaikki bagelit on keitetty, paista niitä uunissa 10 minuuttia kummaltakin puolelta (yhteensä 20 minuuttia). Uunissa rinkelit saavat kauniin värin ja rapean pinnan.


- 10 minuuttia on aika tarkka aika, ne siis paistuu siltä puolelta mikä on pohjaa vasten, ettei kannata ihmetellä kun ei oo ruskistunu 10 minuutissa, kääntää vaan!


10. Nosta bagelit jäähtymään lautaselle.


Bagelit tarjotaan tuorejuuston ja muitten lisukkeitten kanssa. Meillä oli jotai ihme savupippurinautakinkkua ja tonnikalamössöö, elikkä:
Purkki tonnikalaa
oman maun mukaan majoneesia (n. 1-2rkl)
sitruunapippuria

1. Kaikki sekasin, törkeen hyvää!



Helppo tehdä, mutta aikaa kuluu. Ihan törkeen hyviä, kannattaa kokeilla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Follow this blog with bloglovin

Follow you think that its fashion?