tiistai 27. joulukuuta 2011

Long time no see!

Nyt on kyllä pakko myöntää, että siitä on TOSI kauan kun oon viimeks kirjotellu. No, asiaan tulee muutoksia kyllä nyt :DD ja jotta saadaan joulufiilistelyt vielä viimesille 2011-vuoden päiville niin mun muutama seuraava postaus koskee joulua, sori!


Alotetaampa sitten tälläsellä joulusella kakulla jonka löysin Maukkaan ruokablogista ja muuntelin sitä sitten oman näköiseks. Jos haluat kuvallisen (ja vähän erilaisen ohjeen) niin klikkaappa linkkiä :)


JOULUINEN JUUSTOKAKKU


POHJA
n. 200g pipareita
n. 100g voita


1. Murskaa piparit käsin tai tehosekoittimessa pieneksi muruksi.
2. Sulata voi ja kaada keksimurut sulaneen voin joukkoon.
3. Sekoita kunnolla ja kaada irtopohjavuoan pohjalle.


(MUISTA LAITTAA POHJALLE LEIVINPAPERI!)


KAKKU
6 liivatetelehteä (eli 3 teelusikallista jauhetta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 purkki Flora Vanillaa)



(1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.)
2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
3. Vatkaa tuorejuustoa ja maitorahkaa tasaiseksi ennen muiden ainesten lisäämistä.
4. Lisää kinuskikastike, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon.
6. Lisää lopuksi vaniljavaahto ja sekoita tasaiseksi.
7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
8. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään. (Mä annoin sen hyytyä noin 8tuntia)



GLÖGIHYYDYKE
6 liivatelehteä (tai 3tl jauhetta)
4 dl glögiä

tilkka vettä
(punaista elintarvikeväriä)



(1.Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.)
2. Kiehauta ohjeen mukaan tietty määrä vettä ja liota liivatteet joukkoon.

3. Kuumenna 1dl glögiä ja kaada liivatevesi ja glögi purkkiin.
4. Sekoita, ja lisää loput 3dl glögiä.
5. Kaada seos hyytyneen kakun päälle.
6. Anna vielä hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
(7. KANNATTAA lisätä elintarvikeväriä, se tekee hyydykkeestä houkuttelevamman.)




Vinkkejä:
1 liivatelehti = 1tl liivatejauhetta
ja 1tl liivatejauhetta = 1rkl vettä
Kakun ohje saattaa vaikuttaa liian makealta, mutta tuorejuustossa on niiin vahva maku että kinuski tuo vaan tarpeeks makeutta :P



NAUTTIKAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Follow this blog with bloglovin

Follow you think that its fashion?