tiistai 13. syyskuuta 2011

Tukkaviikko - Värjäämistä

Tällä kertaa keskustellaan (tai minä keskustelen itsekseni) värjäämisestä. tästä saattaa tulla vähän lyhyempi teksti, tsorppa ! Heittelen tähän väliin vaikka jonkinlaisii kuvia niin ei tuu ihan tylsä teksti.


Hmm, mistäköhän sitä alottais. Okei, musta väri on "epäterveellisintä" ja alle 16v muksut ei sais värjäillä tukkaansa kokonaan....Itsehän en alottanut siis ala-asteella?Vaalentaminen on pyllystä. Vaalennusaine esim vaurioittaa eniten tukkaa, ja on mahdotonta saada tukkaa kerralla niin vaaleaks kun haluat. Väri/vaalennus ei kuitenkaan aina ole vastaus ikuiseen keltaisuus-ongelmaan.

Kantsii kokeilla esim silver-shampoota, jota on monenlaista. Ite tykkään eniten Bonacuren silvershampoosta. Taittaa oikeesti tosi hyvin keltasta! Se päässä voi mennä esim. saunaan, niin saa keltasuutta vielä enemmän pois. Mut hei, älkää nyt luottako siihen että meette ja ostatte tollasen, sitten länttäätte sen päähänne ja tsadaam, ei tapahdukkaan mitään. No, sitten täytyy värjätä lisää, koska shampoo ei sitä saa sieltä taitettua.

Mut jos haluaa vielä "näkyvämpää" tulosta, niin KUULEMMA Fudgen silver on kalliimpaa, mutta myös tehokkaampaa. HUOM! Tukassa voi vielä yhä olla niin paljon keltasta/oranssista/punasta pigmenttiä, ettei noi välttämättä taita halutulla tavalla, vaan osa tukasta on ihan hopeeta ja osa jää yhä oranssiks/keltaseks. Kantsii olla varuillaan..

Silvershampoota voi myös käyttää jos haluaa vaaleista raidoista kylmempiä tummassa tukassa, ja luulisin että jos haluaa kylmän ruskean niin silver toimii silloinkin:)(?)
Mut jos viel hoitoaineista jotain, NIIN EHDOTTOMASTI ColorMask !!! Noi toimii myös jos on esim punasta tai ruskeeta ymsyms :)


Kuinka moni on kohdannu jossain puskassa asuessaan, että tukka taittaa vihreeseen/violettiin? Se johtuu siitä vedestä, jossa on kuparia tai rautaa. Yks hyvä apu on syväpuhdistava shampoo, jota löytyy tosi suurella hintahaarukalla eri firmoilta. :) Syväpuhdistavassa on siis paljon niitä peseviä aineita, ja se poistaa tosi hyvin myös hiuslakka yms jäänteet. Suosittelen käyttään kerran viikossa, jos sellainen mahdollisuus on!

Mut jos tosissaan haluaa sen inhottavan vivahteen sieltä pois, niin suosittelen käyttämään pikkuisen rahaa tähän. Toi on siis mineraalishampoo, joka poistaa tehokkaasti niitä mömmöjä sieltä. Kyse on tosta vihreestä putellista. Näiltä löytyy myös silvershampoota, mutta se ei oo mun mielestä yhtä tehokasta kun bonacure.


Noo, entäs kuinka moni on kohdannut sen ongelman, kun joku väri ei satu pysymään päässä, vaikka kuinka haluais? .......Suurin esimerkki on ehkä punainen. :D Se lähtee tosi nopeesti tukasta, koko ajan pitää värjäillä, ja sit kun haluais jotain muuta väriä niin se punanen ei lähde sieltä millään. No, yksi hyvä idea on juuri tehohoidot, tai värjäävät shampoot/hoitoaineet. Mä ostin hairstoresta 4 eurolla jonkun putellin (tehohoidon) jossa on paljon punasta väriä (värjää kädetkin punaseks..) ja sekottelen sitä aamusin pienen tilkan hoitoaineen joukkoon, viikonloppusin länttään pelkästään sitä päähän, ja annan vaikuttaa jopa puol tuntia. :) toinen hyvä värjäävä on se Colormask.

Kantsii suosia värjätyille hiuksille tarkotettuja shampoita ja hoitoaineita, tai sitten kokonaan sen väriselle tukalle tarkotettuja mitä itellä on. :)No mitäs vielä....Monet on usein kyselly, että onko kaupan värit vaarallisempia kuin parturien värit. No, tuosta asiasta voi olla montaa mieltä. Mut on opetettu pienestä siihen, että kaupan värit on huonoja ja että kun ei tiedä tarkkaa lopputulosta niin ei kannata ostaa. Ja kiitos minua viisaamman, joka kertoi että kaupan väreissä on enemmän vetyperoksidia ja lähes aina ne on voimakkaampia kuin tarve olisi. :--)

 Sonjan kanssa asia tuli just puheeks kun värjäiltiin toistemme tukkia kaupan väreillä, ja Sonja totes että tykkää enemmän kaupan väreistä, koska sen jälkeen tukka näyttää tosi kiiltävältä ja hyväkuntoselta. No, asiasta voi olla montaa mieltä..


Heräskö teille mitään kysymyksiä, tai tuliko mieleen jotain mistä haluaisit tietää lisää, tai jotain mitä multa jäi kertomatta? Kommenttiboksi on avoin!


Ainiin, tässä on mun surullisen kuuluisa sininen tukka, joka vähän.....meni pieleen :D Piti tulla blondi, ups.Bonacuren Silvershampoo n. 10-15€, löytyy Sokokselta, joistain parturi-kampaamoista ja hyvin varustelluista prismoista (ainakin) :D

Fudgen silvershampoo on parturi-kampaamoissa n. 20e

ColorMask löytyy hyvin varustetuista prismoista ja joistain liikkeistä, hinta n. 12-17€

CX Corrector Mineral Shampoo löytyy ainakin liikkeistä ja se on varmaan n. 10-15€

Ja se mun lemppari punasen tukan tehohoito on Hairstoren alesta 4€ :)


Kaikki tässä tekstissä olleet mielipiteet on mun omia, ja kaikki linkit oon vaan ottanu googlen avulla ensimmäisistä hauista :)

Edit // Korjailin vähän kun sain uutta tietoa :---)

4 kommenttia:

 1. oo, onneks kerroit vinkkejä noiden punasten hiusten ylläpitoon, pitänee lähtee ettii colormaskin rinnalle jotai tököttiä, jolla sais ylläpidettyä nää omat punakutrit. ^^

  VastaaPoista
 2. colormaski on mahtava keksintö!

  ite teen usein myös silleen et löräytän kaapista crazy colorin (tai vastaavan suoravärimerkin) jämiä hoitoaineen joukkoon ja annan vaikuttaa pitkään, ylläpitää myös hyvin esim punaista. :)

  VastaaPoista
 3. Jo vamistuneena parturi-kampaajana voin kertoa että niissä kaupan väreissä nimenomaan on enemmän vetyperoksidia ja lähes aina ne on voimakkaampia kuin tarve olisi. Eikä niissä ole enempää väripigmenttejä kuin ammattisarjojen väreissä.

  VastaaPoista
 4. Abortion, ole hyvä vaan! Se mun mömmö on oikeesti tosi tehokasts, just mietittii tänää koulussa miten tää näyttää yhä näin punaselta :D

  Ja Emilia, oon kuullu kans et toi suoravärin sekottaminen on myös hyvä idea! Vois kokeilla jos jätän tän punasen :D

  Anonyymi, kiitos tiedosta! Korjaan asian pikimmiten :)) tervetuloa uudestaan tällä viikolla korjailemaan mun virheitä ;)

  VastaaPoista

Lukijat

Follow this blog with bloglovin

Follow you think that its fashion?