torstai 15. syyskuuta 2011

Tukkaviikko - Faktaa ja fiktiota

Laitoin tähän 10 kohtaa, jotka on usein tullut puheeks tai on kyselty näistä aiheista ja mietitty mitä tapahtuu ja mitä ei tapahdu, niin tässä vähän selvennystä :--D

1. Kun värjää tukan tummaksi, ja sen jälkeen lähtee vaalentamaan, tippuuko tukka kokonaan pois?
Faktaa...ja fiktiota. Oon kuullut tarinan, että tyttö oli värjännyt tukkansa mustaks edellisellä viikolla, meni kampaajalle ja sano että haluu vaaleen tukan. Kampaaja totes ettei lähde värjään sitä kun se on just värjätty, mutta tyttö vakuutti että on oma väri, ja kampaaja lähti tekeen raitoja. Tytön päätä rupes poltteleen ja raidat pestiin pois, värin mukana lähti myös tukka. Se on luultavasti niin, että kun se väri on just tehny sinne tuhoo ja hius on hauras, ja kun sinne lähtee laittaan vaalennusainetta joka vaurioittaa sikana, niin sitten tukkaa lähtee...

2. Samaa shampoota ja hoitoainetta ei saa käyttää montaa kuukautta peräkkäin.
Fiktiota, mun mielestä.  Mutta jotkut aineet esim. shampoissa voi näyttää siltä että tukka ei oliskaan enää yhtä "kaunis" tai puhdas.


3. Luonnonkiharaa hiusta ei saisi suoristaa joka päivä.
Fiktiota. Miksi sitten suoraa hiusta saisi esim kihartaa joka päivä? Tottakai lämpökäsittelyt on aina huonoja, mutta sitten vaan hyvää lämpösuojaa alle ja turvallisin mielin joka päivä suoristelemaan tukka !

4. Onko totta, että hiukset kasvavat nopeammin kun leikkaa huonoja latvoja pois?
Fiktiota, ja faktaa.. Olin itsekkin ennen tätä mieltä, ennenkuin sain tietää totuuden..Kuinka moni on kohdannut sen, että tukka kasvaa nopeammin kun leikkaa latvoja pois? No, kun on ns. huonoja latvoja, ne on hauraita ja varsinkin vaalennettu tukka katkeilee tosi helposti latvoista. Tästä syystä näyttää siltä, että tukka ei kasva. Sitten kun sä leikkaat sieltä pari senttiä, eikä enää latvat katkeile, niin tietty näyttää siltä että tukka kasvaa hirmunopeasti !

5. Voiko shokkiväriä todella "liuottaa" pois jollakin muulla kuin monella vaalennuksella?
Faktaa. Oli väri sitten mitä tahansa kirkasta, punasta, pinkkiä, sinistä yms tehosteraitaa tai muuta, niin kunnon syväpuhdistava shampoo päähän ja saunaan ! Lähtee yllättävän hyvin :--) Ei kokonaan, tietty.

6. Hiukset kärsivät kun niitä pesee joka päivä.
Faktaa/fiktiota. Oikeastaan hiukset eivät siinä kärsi, vaan hiuspohja. Monet ihmiset käyvät joka päivä suihkussa, koska luulevat että tukka rasvottuu. Loppujen lopuksi se on ehkä enemmän kiinni tottumuksista kuin siitä rasvottumisesta. Hiuspohja ainakin kuivuu enemmän jos pesee päivittäin. Eipä oikeastaan joka päiväinen pesu ole väärin, mutta joskus kantsii pitää vähän pitempää taukoa, esim viikonloppusin tai lomalla! Ja jos oikeesti ei pysty, niin sitten kannattaa kokeilla joku aamu kuivashampoota :)7. Vahingoittavatko kaikki värit hiuksia?
Fiktiota. Onneksi.. :D Joo eli siis kaikki pysyvästi kiinnittyvät värit vauroittaa (paitsi kasvivärit, esim Henna, joka värjää oranssiks, eikä lähde kulumallakaan...) hiuksia, eli ne joissa on hapetetta/vetyperoksidia. Mut sit on olemassa esim suoraväriä, sävytettä yms jotka on just niitä "kestää 3-4 pesua" ja yleensä ne enemmänkin hoitaa hiusta kuin vaurioittaa :--)

8. Hoitoaineen huuhtelu viileällä vedellä on kannattavaa.
Faktaa! Viileä vesi hoitoaineen jälkeen "sulkee" hiuksen pintaa ja saa kiiltoa aikaseks :--) Kantsii kokeilla joskus, tuntuu raikkaalta myös suihkun jälkeen! ...Ja kyse on siis viileästä vedestä, ei kylmästä..9. Hennatatuoinnit liittyvät jotenkin hiusten värjäämiseen.
Faktaa tämäkin. Muistatteko kun puhuin siitä että musta väri on "epäterveellisintä"? Tässä kyseisessä hennatatuoinnissa on sitä mustaa väriä, ja se imeytyy siis suoraan sun iholta elimistöön ja verenkiertoon. Tästä johtuen susta voi tulla alttiimpi allergisille reaktioille kun värjäät tukkaas :--) Kantsii googlettaa jos et usko mua !

10. Kampaamon värit ovat parempia kuin kaupanvärit.
Faktaa ja fiktiota. Tästä voi olla montaa mieltä, jokainen omalla tavallaan. Kaupan värit on halvempia ja mukava laittaa itse eikä mene kauaa blaablaa, mutta koskaan et voi olla varma värituloksesta. No, kampaamoissa ne tietää mitä tekee, ja siellä oikeasti saa vaaleasta vaalean ilman että ostaa 7 kaupan värinpoistoa. Mitä mieltä te olette?


Kuvat tarjosi tänään weit :)

Huomenna jatketaan kouluaiheella!

2 kommenttia:

 1. Kerro mulle noista suoraväreistä. Pysyykö ne päässä ja kuinka kirkkaisiin lopputuloksiin sillä pääsee?

  VastaaPoista
 2. Riippuu ihan siitä, mitä haluat ja millä tavalla.
  Mitä tummempi tukka, sitä tummempi loppu tulos. Mitä vaaleempi tukka, sitä kirkkaampi lopputulos.
  Kasviväri, eli Henna, värjää oranssiks (ei nyt kirkuvan oranssiks mutta) eikä lähde tukasta muuta kun leikkaamalla.
  Sit on sellasii jotka kiinnittyy vaan hiuksen pintaan ja kestää sen 1-8 pesua about. Ne on just niitä esim shokkivärejä joita pitää laittaa usein jotta tukka pysyy värikkäänä.
  Sit on tietty esim goldwellin liuotinvärit, jotka lähtee vaan tietyllä aineella mutta veikkaisin et ne on vaa parturijuttuja, enkä niistä oikeestaan tajua mitään.. :---D

  ps. Emppu, sun kommentti on kadonnut :--(

  VastaaPoista

Lukijat

Follow this blog with bloglovin

Follow you think that its fashion?