maanantai 14. helmikuuta 2011

Loman tarpeessa?

On ollut kovin hiljaista tosi kauan, ja vaikka oon keksiny vaikka mitä teijän pään menoks (tai omani) niin kaikki suunnitelmat on sit vähän jääny. Mun kiireet jatkuu päivä päivältä, raahaudun kouluun, ja koulusta pois, ja sit oonki niin väsyny että en jaksais tehdä mitään. Onneks mulla on tällä(KIN) viikolla vaan kolme päivää koulua, ja vapaapäiviä tulee vaan lisää!

Joo, eiköhän sitten päästä aiheeseen. Mulle ehdotettiin "Djerba"-postausta, ja nyt sovellan sitä vähän ja teen ulkomaanpostauksen painotettuna Djerbaan. xD

Rakastan matkustelua. Niinkun varmaan moni muukin. Ja montaa muutakin asiaa, mutta tää matkustelu on jotain parhautta. Mulle riittäis se, että pääsisin 100km päähän Tampereesta, ja olisin ihan fiiliksissä.

Oon kohta 11 vuoden aikana käynyt joka kesä jossain ulkomailla, yleensä etelässä. Moni ihmettelee, miksi lähteä kesällä pois, kun suomessakin on lämmintä. Nii, meidän nuorten kannalta se ehkä on ihan sama missä on. On se kuitenkin eriasia olla viikko jossain kunnolla kirjaimellisesti auringon alla tuijottelemassa komeita miehiä ja syömässä mitä ihmeellisimpiä ruokia.

Tänä kesänä haaveilin kuitenkin kaupunkilomasta, ja loppujenlopuksi ollaankin lähdössä Turkkiin. (.....)

Oon käynyt tähän mennessä Ruotsissa, Saksassa, Italiassa, Englannissa, Virossa, Bulgariassa, Kreikassa, Kanarian saarilla, Tunisiassa ja Turkissa. Saksan ja Italian reissut on ollut "vaihtari"juttuja, nuoret ovat olleet täällä perheissä ja me taas siellä perheissä. Muut onkin ollut sitten kunnon lomaa. Eniten noista on jääny varmasti mieleen Kreikan kolme matkaa. Kreikassa on aina mahtavia vuoria ja parasta ruokaa !!! Suosittelen sitä lämpimästi.

No Tunisian reissu oli reissu aivan erikseen, koska se oli all inclusive-hotelli. Se oli ehkä ihan hyvä, koska oltiin ihan pohjoisessa, ja siellä oli tosi karua maisemaa. :D kuivaa ja karua ... Hotelli oli nimeltään Les Dunes, ja siitä oli tosi vähän matkaa merenrantaan. jos halus johonkin shoppaileen, pääsi helposti taksilla, ja se oli about 30 kertaa halvempaa kuin suomessa. :D Oltiin kaikki päivät hotellilla tai merenrannassa. Pari kertaa käytiin shoppailemassa vilkkaamissa paikoissa. Hotellilla sai kuitenkin aamupalan, lounaan, välipalan ja päivällisen joten kovin usein ei tarvinnut pitemmälle lähteä. Sen lisäks sieltä sai niin paljon ilmasta juotavaa kuin halus melkein kellon ympäri. :) Ruoka oli tosi monipuolista, siel oli kaikkee mahdollista, kaikkee normaalia ja epänormaalia. :D Siel oli tarjoilijoita, joista suurin osa oli about 20-30 vuotiaita nuoria miehiä, joihin iskin silmäni tai toisinpäin. hih. Iltasin oli lapsille MINI DISCO, jonka järjesti hotellin oma "viihdytysporukka" ja lähempänä yötä oli aikuisille tekemistä. Yleensä tanssittiin ja välillä oli jotain ekstraakin. Ainoita häiritseviä puolia oli ehkä se, että paikka oli täynnä Ranskalaisia, ja kaikki puhuivat pelkkää ranskaa. :D


Siel hotellilla oli ihan kunnon lava, jossa yhtenä iltana oli tulitaiteilijoita !

Siel merenrannallakin oli kaikkee tekemistä, esim kamelilla ratsastamista, tai sit hevosella kohti auringonlaskua♥ ja monia muitakin extreme-lajeja.
Yhessä kohtaa mentiin sellaselle merirosvolaivalle, joka vei meijät sellaselle pienelle hiekkaläntille keskelle ei mitään. Sekin oli omanalaisensa kokemus. :DKäytii myös jossain krokotiilipuistossa, siel oli ihan ÄLYTTÖMÄSTI krokotiileja.
Tossa oli sit se porukka joka viihdytti meitä päivät pitkät ja yöhön asti♥
Toisaalta jos multa kysyy, että mitä paikkaa suosittelen. Niin suosittelen kaikkea. Mulle on ihan sama mihin mennään, kunhan pääsee johonkin. Mut voisin silti antaa muutamat vinkit jos lähtee johonkin !

- Kantsii syödä maitohappotabletteja(bakteereita?)
- älä IKINÄ juo paikallista vettä tai ees vedestä tehtyjä jäitä jos lähet tarpeeks kauas. :D Mä ite tein sen virheen just puoli vuotta sitten ja purjosin 6 kertaa puolessa tunnissa ja makasinki sit letkuissa sairaalassa.
- Kantsii aina maistaa, koska sit saattaakin tykätä! Mulle itelle on käynyt näin, koska oon TODELLA nirso.
- Älä pelkää puhua englantia. Tai muita kieliä, mitä osaat. Mä ainakin toistin Tunisiassa "ich kann nicht deutsch spreschen!" Ja sit puhuttiinki paljon englantia ;)
- Aina ennen matkaa kantsii hankkii vähän tietoo paikasta. Ei paljoo, jotta tulee paljon yllätyksenä! (jos siis oot lähössä aikuisten kans matkaan, jos lähet yksin tai kaveris kanssa, kannattaa ettii kaikki mahdollinen tieto :D)
- Älä pala ensimmäisenä päivänä :( Ja varo muutenkin palamista, sit sun rusketus katoo :(

Kai kaikki jotka on ennenki matkustellu, tietää noi perusseikat. :D Ei kai tästä postauksesta mitään hyötä ollu, mutta enpä mä haittojakaan löydä....

Mä ihan oikeesti muuten yritän kehitellä sitä kampauspostausta ... :D:D
♥lotsmau

4 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus:) Kauhee kun matkakuume nousee ja nouseee ylöspäin:o

  ps. saanko tehä vähän samantyylisen postauksen omaan blogiin?:)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! :> ja tottakai saat, on mukavaa kuulla muittenkin matkavinkkejä! ;D

  VastaaPoista
 3. hyi krokoja :(

  -lotsmau

  ps en jaksa kirjautua sisälle :D

  VastaaPoista

Lukijat

Follow this blog with bloglovin

Follow you think that its fashion?